Alle BVBA’s verdwijnen vanaf 1 januari 2020

Vanaf 1 januari 2020 spreken we niet meer van een BVBA, maar van een BV (Besloten Vennootschap). Een belangrijk gevolg is dat u vanaf dan verplicht bent op alle facturen, offertes, briefwisseling, mails,… kortom alle documenten die vanuit uw vennootschap verstuurd worden BV te vermelden ipv BVBA. Merk op dat hier geen puntjes tussen vermeld moeten worden.

Dit geldt ook voor de overige vennootschapsvormen. V.O.F. wordt VOF, Comm.V wordt CommV (GCV mag al langer niet meer gebruikt worden) en CVBA wordt CV.

Ook als uw statuten nog niet aangepast zijn aan het nieuwe Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen is dit van toepassing omdat de zogenaamde dwingende bepalingen van dit WVV dan al van kracht worden. U heeft echter nog wel tijd tot 31 december 2023 om uw statuten in overeenstemming te brengen met het nieuwe WVV.

Specifiek voor de BVBA verandert ook de term zaakvoerder naar bestuurder en vennoot naar aandeelhouder. Onderteken uw documenten daarom dus vanaf 1 januari 2020 als bestuurder!

Goed om weten is dat er geen sancties bestaan op het opgebruiken van uw oud briefpapier. Wij zouden u echter wel adviseren om in uw mails ed. reeds de juiste vennootschapsvorm te gebruiken.